Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Kak Piah, This Is Specially For You : CHICKEN GARLIC SPAGHETTI

asalamualaikum,


kan lin ada cerita pasal lin masakkan officemate chicken garlic spaghetti kan. tak ingat? dekat entry ni.

dan kak piah tidak datang masa tu. jadi dia rugi la sebab tak dapat makan. hehe. ok jangan jahat lin! kak piah ada mintak resepi tapi biasalah lin malas nak tulis. jadi, lin gantikan dengan entry dalam blog lin ye kak piah. special la sikit.


ok, here's the recipe :


ingredient :


* Mentega secukupnya
* 1 1/2 biji bawang besar (dicincang halus)
* 5 ulas bawang kecil (dicincang jugak)
* Cili padi (ikut suka nak letak berapa banyak, kalau lin letak banyak sebab nak pedas)
* 1 paket ayam cincang
* Brokoli, kubis bunga, tomato cherry, carrot (ikut suka nak letak banyak mana & potong la kecil2 ikut kreativiti ya)
* 1 bungkus Spaghetti (lin gunakan brand SAN REMO), rebus dahulu ya, jangan masukkan time keras kejong tu. kang takda orang nak makan pulak.
* Salt & black pepper


method :


1. Tumiskan bawang besar, bawang putih & cili padi yang da dicincang & dipotong tadi d…

Chicken Garlic Spaghetti

asalamualaikum...


itu hari, isnin hari tu, lin ada masakkan chicken garlic spaghetti untuk family & officemate. ye lah, kesian ada 2 org akak tu tengah pregnant. so, lin masakkan & bawa pergi office. lin ada bawa juga nuget ayam tempura marina. memang gabungan terbaik la. so far, komen yang diterima sangat la memuaskan hati ini. chewah!


tengok la kak farah & kak anie. menikmati sungguh la.
this is the dish. dua tupperware ni licin isinya. thank you semua. terharu ok.
ok, can you see how delicious it is. hehe.
together, we love to eat. haha.
jemput makan.
and there's the story. memang lin proud of myself sebab dapat masakkan korang semua. thanks jugak sebab makan sampai habis. thanks a lot. ok thanks jugak kepada yang baca entry ni. ok lin. stop! ok fine bye!









Dear Me...