Saturday, 13 August 2011

Saya Suka Astro Beyond PVR!

assalamualaikum.


tahu apa itu astro beyond pvr? ini adalah salah satu servis daripada astro. dengan adanya astro beyond pvr ni, gambar pada kaca televisyen anda akan menjadi lebih terang, cerah & jelas terutamanya jika tv anda plasma @ lcd. pvr (personal video recorder) membolehkan anda merakam rancangan kegemaran. sangat best!  (macam promote astro & ayat skema gile)


pada awalnya, kat rumah lin pasang astro je, lepas tu ada orang astro datang buat promotion astro beyond. tambahan caj RM20 sebulan. plus dapat saluran2 free dalam HD. masa pasang beyond ni, rumah lin belum beli tv lcd lagi. alhamdulillah, ada rezeki lebih dengan bantuan pak andak, dapat la beli tv plasma 43 inchi ok!


selepas tukar tv, lin tersangat happy sebab yakin mesti dapat record dah rancangan2 favourite sebab kadang2 xdapat tengok semua rancangan tv kan. try try try tapi tak boleh. dia kata :


PVR functionality not avalaible

apakah?? what the meaning??

last2, tergantung macam tu je. until one day, lin ada strength untuk call astro (chewah!) 


rupanya, kena tukar decoder daaaa.. lin pun buat tempahan untuk pemasangan decoder baru atas persetujuan dari mak lin. rakaman boleh menyimpan 500Gb. rakamlah sehingga limit 200++ jam, believe it ok! selepas pemasangan dibuat, bayar RM150 (better hurry kalau nak langgan sebab kalau lambat sehingga habis September, caj pemasangan ialah RM300). tiap2 bulan extra only RM10!. anda boleh rakam apa sahaja dengan caj cuma RM10 sahaja hoy! GRAB IT!


decoder & remote control

di sini, lin nak kongsikan kenapa lin sangat menyukai astro beyond pvr :

1. boleh rakam apa sahaja kerana kadang2 lin tak dapat tengok cerita favourite. maklumlah kerja, pergi jalan2 ke kan.

2. sangat memudahkan, even mak lin pun akan suruh rakamkan cerekarama, drama indon kegemaran dia.

3. kalau takut tertinggal untuk merakam, boleh pilih 'series link'. ia akan merakam series yang anda pilih secara automatik. best kan?

4. boleh cepatkan iklan2 yang merimaskan. example iklan di tv3, berjanggut kan nak tunggu. tekan butang forward je, jari memainkan peranan. hehe.

5. jimat masa menonton dengan skip iklan. most like!

6. boleh pause, play, rewind & forward. kalau tengok tv biasa boleh? tak kan.

meet astro beyond pvr family, PLAY, FORWARD, REWIND, PAUSE  =)

ok, selamat menonton & selamat melanggan. lin dah rasa ke'best'an ASTRO BEYOND PVR ni. anda bila lagi?






0 comments:

Post a Comment

Nak Komen Ye?
Silakan. ;)

Umur Saye

Daisypath Happy Birthday tickers

My Blog Life..

Daisypath Anniversary tickers