Sunday, 18 September 2011

Penjagaan Rambut Cara Saya

asalamualaikum. 


lin nak kongsikan dengan korang, apa yang lin pakai untuk penjagaan rambut. lin biasanya syampu rambut ikut keperluan. biasanya seminggu 2 kali. 


untuk syampu & conditioner, lin gunakan SUNSILK anti dandruff. syampu rambut dulu, bilas sampai bersih taw. lepas tu pakai conditioner. biarkan 5-10 minit lepas tu naru bilas ye.


lepas dah lap2 sikit rambut tu, lin pakai ellips hair vitamin. lin pakai yang warna kuning ni. ellips ni ada banyak pilihan taw. ada yang warna pink, hitam. korang pilih la ikut kesesuaian. kat watson & guardian banyak. pilih je.

ni ada satu tips, masa sikat rambut, make sure rambut tak basah sangat taw. sebab boleh menyebabkan rambut gugur. sikat bahagian rambut yang bawah dulu, lepas tu baru yang atas ye. =)








0 comments:

Post a Comment

Nak Komen Ye?
Silakan. ;)

Umur Saye

Daisypath Happy Birthday tickers

My Blog Life..

Daisypath Anniversary tickers