Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Braces : The Pain

Asalamualaikum.

Kali ni nak share tentang kesakitan-kesakitan yang pernah aku alami semasa proses pemakaian braces dan selama pakai braces lah ye. 21/11/2013 ni ada appointment. Nak bukak braces dah hehe. Perasaan tak sabar dan pada masa yang sama jugak rasa sedih sebab i love braces!! kita dah makan bersama, tidur bersama, ketawa bersama, sengih bersama then dah nak kena buka, sedih sobs! Sekarang doktor dah ikat pakai dawai besi, tak payah pakai getah warna-warni lagi sebab dah tetap dah kedudukan gigi yang ni. Means, gigi dah tersusun yeay!

Ok lah, ni antara kesakitan-kesakitan yang pernah aku alami. It depends on people. Yang ni aku share aku punya experience ;)

1. Kesakitan Selepas Pasang Bracket & Wire



Nah study sikit gambar ni. Kalau ada istilah yang tak tahu yang mana satu ni? Korang rujuk gambar berlabel atas ni eh. Dah tahu kan yang mana bracket dan yang mana wire? Lepas pasang tu, memang korang akan rasa tegang dekat gigi. Sampai malam masih rasa tegang tu, sampaikan lep…