Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Braces : Before And After

Asalamualaikum..

Masa 20/11/2013 hari tu, aku dah buka braces dah. Masa buka tu, doktor just check-check sikit, then dah sure nak buka, doktor buka dulu dawai atau elastic tie, lepas tu tanggalkan wire. Lepas tu tak sure pula doktor pakai apa sebab tak nampak. Yang penting ada pakai air masa nak tanggalkan bracket.

Kejap je, dah tanggal semua bracket, dalam 15-20 minit la. Bila braces tu dah takda, aku rasa lain kat mulut ni tau. Sebab dah takda braces kan, macam rasa rapat bibir dengan gigi haha. Sebelum ni kan ada bracket tu kan. Lidah ni pun mula la nak merasa gigi tu. Rasa licin je bila dah takda braces. Something different u know.
Aku pun cakap la, 'doktor rasa lain la'. Doktor senyum lepas tu dia kata 'biasalah tu, ok cepat nak ambil gambar'. Amboi doktor ni, ok ok haha.

By the way, aku ada minta doktor email kan gambar gigi aku sebelum dan selepas pakai braces. So comel omomomo betul klinik ni, efisyen betul, malam lepas buka braces tu, aku dah dapat dah emailny…