Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Persediaan Semasa Berjumpa Doktor Gigi

Asalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah tak sangka entry aku tentang braces mendapat view yang tinggi. Ada yang sampai 13k hit. Alhamdulillah bersyukur sangat sebab sedikit sebanyak dapat membantu dan memberi sedikit klu kepada sesiapa yang berminat nak pakai braces tu.

Aku pakai braces selama setahun setengah. Setiap bulan dalam masa itu, aku ulang-alik ke klinik gigi. Sekarang dah lebih 7 bulan bukak braces. Masih pergi klinik untuk review gigi. Lepas bukak, sebulan lepas tu ada appointment. Lepas tu, 6 bulan selepas. Now 6 bulan lagi aku kena pergi klinik gigi tu lagi. Janji korang dah habis bayar, pergi klinik gigi tu cuma untuk rawatan je, tak payah bayar apa-apa lagi sebab ni semua dah termasuk dalam kos braces.

Okay, so di sini aku sertakan beberapa tips sebelum pergi jumpa doktor gigi. Nak jumpa doktor gigi pun kena ada adab tau hehe.


1. Buat appointment pada waktu pagi.

Kenapa kena buat waktu pagi? Well, pada aku, pada waktu pagi ni, doktor masih fresh dan belum me…