Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Persiapan Perkahwinan

Asalamualaikum.

Dalam post ni, aku nak share pengalaman sendiri membuat persiapan perkahwinan. Seperti yang korang tahu la kan, persiapan kahwin ni ada yang nak simple-simple je, ada juga yang nak buat besar-besaran. Tu semua bergantung kepada kemampuan diri sendiri. Apa-apa pun bawa berbincang dengan keluarga dan bakal suami ye. Jadi, jom baca apa yang aku buat dan sediakan untuk majlis perkahwinan aku.


1. Kursus Kahwin.

Pergi kursus kahwin la first thing yang aku buat untuk perkahwinan aku. Pergi lebih kurang setahun sebelum pula tu haha. Punyalah semangat kan. Masa aku pergi tu 22/10/13. Bayaran RM120.00 di Masjid Jamek Kota Tinggi, Johor. Kursus tu 2 hari. 8 am - 4 pm. Borang semua cetak dekat laman web dia. Daftar pun sms dekat nombor yang dorang bagi. Masa pergi kursus kahwin ni lah kita dapat banyak input tentang rumahtangga dan cara seterusnya untuk membuat permohonan nikah.


2. e-ncr (e-Nikah, Cerai, Rujuk)

Okay, e-ncr ni laman web rasmi untuk bakal pengantin yang nak menghantar…